Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Botok

A bojlis horgászat egy speciális technika, amely magasabb igényeket támaszt a horgászfelszereléssel szemben, mint más típusú horgászatok. A bojlis horgászathoz való horgászbotnak rendelkeznie kell bizonyos tulajdonságokkal, hogy hatékonyan lehessen alkalmazni ezt a technikát.

A "bojlis horgászbot"-nak megfelelő hosszúságúnak kell lennie, általában 2,70 m - 3,00 m - 3,30 m - 3,60 m - 3,90 m hosszúságúak. Az optimális hosszúság attól is függ, hogy milyen távolságra szeretnénk horgászni, illetve milyen a vízpart viszonya. A botnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy a nagyobb méretű pontyokkal is megbirkózzon.

A bojlis horgászathoz használt botok általában két vagy három részből állnak, hogy könnyen szállíthatóak és tárolhatóak legyenek. A bojlis horgászbotok anyaga általában grafit, üvegszál, carbon, vagy kombinációja ezeknek az anyagoknak. A grafit, carbon botok általában könnyűek és érzékenyek, míg az üvegszál botok erősebbek, de nehezebbek.

A bojlis horgászat során általában nagyobb kapacitású orsókat használnak, amelyeknek képesek kell lenniük megbirkózni a hosszú és nehéz dobásokkal. A bojlis horgászbotok általában speciális orsótartóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a szerelék bedobását a nagyobb távolságra.

Összességében a bojlis horgászathoz való horgászbotnak erősnek, érzékenynek és hosszúnak kell lennie, hogy a halakat hatékonyan és biztonságosan tudjuk kifogni. Fontos megjegyezni, hogy a bojlis horgászathoz való horgászfelszerelés általában speciális és más horgászati ​​technikáktól eltérő igényeket támaszt, ezért érdemes olyan felszerelést választani, amely kifejezetten erre a célra lett tervezve.

Rendezés: