Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Etess és fogj...! Álom horgászat a Boró Horgásztavon

Szilágyi Tamás
2023. 10. 06. 10:00:00
Etess és fogj...! Álom horgászat a Boró Horgásztavon
A tegnapi nap folyamán egy számomra új tóra látogattam el egy kis kora őszi pontyozás reményében.

A helyszín nem más volt, mint a Tiszafüred határában található igazi horgászparadicsom, a Boró horgásztó. Erre a pecára velem tartott jó barátom, Farkas Milán is, illetve a T&TPixel Produkció stábja, mivel készítettük legújabb filmünket.

A tóhoz érkezve lenyűgözött a látvány, hogy mennyire rendezett, gondozott a terület, a legtökéletesebb környezet a pihenni vágyók számára. Horgászat előtt egy beszélgetést folytattam a tulajdonos asszonnyal, sok információt kaptam a tóról, amit természetesen a videóból Ti is megtudtok majd. Mivel Milán törzsvendég ezen a tavon, ő is megerősítette az információt, miszerint irgalmatlan mennyiségű hal található a vízben, és esély van akár 20kg-os példányt is fogni.

A stéges állások 6-os helyén foglaltam helyet. Gyors meder térképezés után, 42méterre akasztottam ki a fix és spod botot, ezt a távolságot etettem Spombbal, illetve method kosárral pecáztam meg, míg a másik botom abszolút kereső horgászaté volt. Az etetésem mag mixből, hatos halibut pelletből, és 20mm-es Four Season bojliból állt, method kosárba pedig a 60:40 szériás pelletből ACN és Spice-X fele keverékét töltöttem, csalizni pedig a különféle wafterokat próbálgattam.

A két botom végszereléke hasonló volt, a klipszelt pálcán 28gr-osHybrid kosár 8-as XS-es szakáll nélküli horoggal, míg a kereső 55 grammos Hybriddel, szintén 8-as szakáll nélküli horoggal, de 0,22-es N-Gauge monofil előkével volt kötve.

Az első kapások a kereső botról jöttek, majd mikor felépült az etetés, nem volt megállás. A peca metodikája végtelenül egyszerű volt. 5 percenként frissítés, hiszen ha ennyi időn belül nem érkezett kapás, akkor már nem is jött, illetve etetésen minden második hal utàn 3-4 Spomb kaját kellett pótolni. Ez nem egy üldögèlős peca. Sokat kellett dolgozni a halakért, de megérte. Milánnal ketten több mint 40db pontyot fogtunk, 7db 10 kiló feletti példánnyal, és rengeteg 5-8 kiló közötti hallal.. Igazi öröm peca volt!

Remélem lehetőségetek adódik Nektek is ezt a csodálatos tavat kipróbálni, és bízom benne, hogy az itt készített videónk is elnyeri majd tetszésetek.

#dreamfish

Tartalomhoz tartozó címkék: Feeder horgászat