Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elektromos kapásjelzők

Az "elektromos kapásjelző" egy olyan eszköz, amely segít érzékelni a halak kapásait a horgászzsinóron keresztül. Az elektromos kapásjelzők általában hang- vagy fényjelzéssel, akár rezgéssel figyelmeztetik a horgászt, amikor a hal felveszi a csalit és elindul a szerelékkel. Ez segít a horgásznak azonnal reagálni a kapásra, és megakadályozza, hogy a hal lemaradjon a horogról, a horgász reakció hiánya miatt.

Az elektromos kapásjelző általában a horgász zsinórra, úgynevezett swingerrel csatlakoztatva működik. Az áramkörben található szenzorok érzékelik a zsinór mozgását. Amikor a hal elindul a szerelékkel, a zsinór vagy előre, vagy hátrafelé megmozdul, a szenzorok jelet küldenek az elektromos kapásjelzőnek, amely a beállított értékeknek megfelelően figyelmezteti a horgászt. Az elektromos kapásjelzők általában különféle érzékenységi és hangolási beállításokkal rendelkeznek, hogy a horgász a halak fajához és a körülményekhez igazíthassa a kapásjelzőt.

Az elektromos kapásjelzők jelentősen javítják a horgász élményét, és lehetővé teszik a hatékonyabb horgászatot, különösen éjszaka vagy rossz időjárási körülmények között, amikor a horgász nem mindig tud figyelni a botra.

Rendezés: