Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orsók

A bojlis horgászat során használt "horgászorsók"-nak számos jellemzője lehet, azonban néhány közös vonást lehet megkülönböztetni, amelyek jellemzik őket. Ezek a következők:

  1. Nagyobb kapacitású: A bojlis horgászorsók jellemzően nagyobb méretűek és nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint a hagyományos horgászorsók. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű zsinórt tehessünk fel rá. Ez főleg behúzós pontyhorgászatnál hatványozódik fel, amikor is extrém távolságokat is horgászunk, de a dobós horgászatnál is elengedhetetlen.

  2. Precíz fékrendszer: A bojlis horgászat során a precíz fékrendszer elengedhetetlen, amely lehetővé teszi a horgász számára a hal fárasztását és megfelelő kezelését. Az egyik legfontosabb jellemző, a letapadásmentes fékrendszer.

  3. Több golyóscsapágy: A bojlis horgászorsók általában több golyóscsapágyat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a sima és könnyű futást.

  4. Hosszabb dobásokra alkalmas: A bojlis horgászat során fontos lehet a hosszú dobások képessége, ezért az orsóknak megfelelő dobósúly-tartományban kell működniük.

  5. Nagy teherbírás: Az orsó megbízható, tartós kialakítású, amely lehetővé teszi a nagy teherbírást, ami szükséges lehet a nagyobb méretű halak fárasztásakor.

  6. Könnyű súly: A bojlis horgászat során a horgászok hosszú ideig tartózkodnak a vízparton, ezért fontos, hogy az orsó ne legyen túl nehéz, hogy ne okozzon kényelmetlenséget a fárasztások során, a pontyhorgász számára.

  7. Két féle bojlis orsót különböztetünk meg, elsőfékes orsó és nyeletőfékes orsó. Azt, hogy a pontyhorgász melyiket válassza, melyiket tartja praktikusabbnak, az terljesen a saját döntése.