Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Monofil főzsinór

A "monofil főzsinór" a horgászatban használt egyik leggyakoribb zsinórtípus. A "monofil" rövidítése a "monofilament", ami azt jelenti, hogy egyetlen, összefüggő polimerből áll. A monofil főzsinór általában műanyagból készül, különböző vastagságokban és színekben kapható.

A monofil főzsinór előnye, hogy rugalmasabb és ellenállóbb, mint más típusú zsinórok, például a fonott zsinórok. Ez azt jelenti, hogy a monofil főzsinór könnyebben megbirkózik a halak nyomásával, és rugalmasabb a horog körüli mozgások során, ami csökkenti a horog kiesésének kockázatát. A monofil főzsinórok általában olcsóbbak is, mint a fonott zsinórok.

A monofil főzsinórokat különféle vastagságokban készítik, amelyeket "kg" vagy "lb" egységben mérnek. A vastagság kiválasztása általában attól függ, hogy milyen fajú, méretű halakra készülünk horgászni és milyen stílusban horgászunk. A vastagabb zsinórok általában nagyobb halakhoz ajánlottak, míg a vékonyabb zsinórok finomabb horgászati technikához alkalmasak.

A tekercseken található mennyiség is változó, a 100 métertől, egészen akár 5000 méterig, vagy egyes gyártóknál, akár még több is lehet.

Rendezés: