Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Előtét zsinór, dobóelőke

Az "előtétzsinór, dobóelőke", egy olyan általában monofilament zsinór, amelyet a főzzsinór végére kötnek fel, hogy az extra védelmet nyújtson az előkének és a csalinak, a vízben lebegő részecskék, kagylók, fák és egyébb táegyak által okozott károk ellen. Az előtétzsinór általában 4 métertől akár 30 méter is lehet, attól függ, hogy a horgász milyen vízmederben horgászik, vagy mejkkorát szeretne felkötni.

Az előtétzsinórokat vastagabb átmérőjű, erősebb monofil főzsinorból készítik, mint amilyen a horgászzsinór. A vastagsága és az anyaga azonban változhat a horgászati cél és a halak faja szerint. A nagyobb és erősebb halak horgászatához, valamint az extrámebb mederviszonyokkal rendelkező horgászvizeken általában vastagabb és erősebb előtétzsinórokat használnak.

Már egy jó ideje léteznek felvastagodó monofil előtétzsinórok, nagyobb részt 10 - 15 méteres kiszerelésben álltalában 3-10 db van a tekercsen, és különböző mérettel rendelkeznek. Azt jelenti a felvastagodó, hogy az előtét zsinór, egy bizonyos mérettől, egy megadott méretig vastagszik fel. A főzsinórt kötjük az előtét zsinór vékonyabb részéhez, a szerelékünket pedig a felvastagodott részhez, így dobásoknál nem szakad le a szerelékünk.

Az előtétzsinórokat általában a horgászzsinórhoz egy speciális csomó segítségével rögzítik, például a "bloody knot" vagy "surgeon's knot" nevű csomóval. Az előtétzsinór használata javíthatja a horgászat hatékonyságát és eredményességét, és csökkentheti a szerelék károsodásának és a halvesztésnek a kockázatát.

Rendezés: