Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pergetőverseny beszámoló.

Parti Attila
2024. 04. 27. 08:00:00
Pergetőverseny beszámoló.
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Leveleki víztározón az ez évi tavaszi csónakos, páros pergető horgászverseny. Ezen Hegedüs Csaba barátommal, versenytársammal indultunk, főleg amiatt, mert nevezünk az Országos Csónakos Pergető bajnokságra, aminek az elődöntője itt lesz megrendezve júliusban.

A mostani verseny bónuszos rendszerben került megrendezésre, amihez igazítottuk a taktikánkat is.

Jó beindulással azonnal rá tudtunk állni arra a helyre ahonnan pár dobást követően lejött a nagyon sokat érő 24 cm-es csapósügér. Ezt követően azonban bármit csináltunk, nem akart a második bónuszos hal megjönni, így úgy döntöttünk, hogy elengedjük és megpróbáljuk megfogni a biztosabban tűnő 3 db süllőt. Mivel a gát előtti rész foglalt volt végig, a kereső horgászatot választottuk, de előtte egy korábbi versenyekről ismert struktúrát horgasztunk meg, ahonnan két db mérhető süllő jött le. Mivel a harmadik az istennek sem akart erről a spotról megjönni, ezért a tó mélyebb része felé vettük az irányt, ahol a szonáron látott több süllőre álltunk meg. Ezek a halak már nem hagytak cserben, rövid időn belül 4 db bőven mérhető halat tudunk hozzátenni az addigi eredményünkhöz, ami tekintettel arra, hogy még majd 5 óra hátra volt a versenyből, bizakodásra adott okot. Mivel a gátról folyamatosan szedték a halat, ezért azzal már nem tudtunk versenyben maradni, így hezitálás nélkül az újabb plusz bónuszos hal megfogasa mellett döntöttünk Csabival.

Ennek érdekében kimentünk a tó sekélyebb részébe, ahol felváltva próbáltuk a csapót, csukát, balint és harcsát megfogni.

Sajnos erőfeszítéseinket nem kísérte siker, ezért az utolsó egy órában visszamentünk a mélyvízre, hátha ott egy harcsa beesik a vertikális csalira. Ekkor is egy süllő jött le, így összesen 4 bonuszos hallal, darabszám tekintetében 8 hallal jöttünk le.

Sajnos sejtéseink beigazolódtak, a bónusz sügér ellenére a nagyszámú süllőkkel szemben nem volt esélyünk, így a dobogó harmadik fokáról egy süllővel, a végső győzelemtől egy bonuszos hallal lemaradtak a 4. helyen végeztünk. Az eredmény nem rossz, de némi hiányérzet maradt bennünk azért.

Gratulálok a dobogósoknak elsősorban, de azoknak is, akik eszerint a versenyrendszer szerint mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy bónuszos halak megfogásával jussanak előrébb.

Köszönjük a Dreamfish Horgászbolt -nak most is a támogatást!

Sporttársi üdvözlettel: Parti Attila

Tartalomhoz tartozó címkék: Csapatverseny Pergető horgászat