Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Z-Co Series Oros - Egyéni Feeder horgászverseny

Szilágyi Tamás
2023. 11. 05. 10:00:00
Z-Co Series Oros - Egyéni Feeder horgászverseny
Ezen a hétvégén részt vettem a Z-Co Series novemberi, Oroson megrendezett method versenyén.

Nos, a mezőny ismét brutál erősre sikerült, a környék legjobb methodosai gyűltek össze erre a rendezvényre, mint ahogy általában lenni szokott.

A szokásos reggeli eligazítás után megtörtént a helyhúzás. Temészetesen sikerült kihúznom azt a helyet amit messziről el szerettem volna kerülni, a C33-ast, ez a hátsó kis sziget melletti rész volt, tavalyi évben is ugyan ide sikerült húzni, akkor ha jol emlékszem, egy hallal sikerült megúszni a napot. No, sebaj, ezt kell próbálni megoldani…

A következő fekete leves akkor ért, mikor kinyitottam a botzsákot, és Nóri pecái figyeltek rám…összekevertem a botzsákjainkat…fantasztikus…

Talán a sors akarta, hogy olyan helyre kerüljek, ahol elég az 50 métert pecázni….gyorsan ki szedtem a botokat, átnéztem mik a lehetőségeim, szerencsémre volt a táskában egy 3,30-as A-Class, egy 3 méteres N-Gauge, és egy keményebb 3,60-as feeder, eteteni….

Míg bekevertem a napra szánt Garlic&Almond (fokhagyma-mandula) Silver pelletet, elkezdtem átszerelni a hosszú előkés dolgokat methodra.

Mindegyik peca botomra egy 28grammos Guru Hybrid kosár került, és 10-es Pellet Waggler horgokkal pecáztam. Ez a horog kellően könnyű, ha finoman eszik a hal, de mégis kellően erős a testes ellenfelekhez.

Csalizni az új Mini Dumbellekkel próbálkoztam, a pelletet kis fluo morzsával élénkítettem fel, és Strawberry Fluo Amino Sprayel fújtam minden dobás elôtt a töltetet.

A peca borzalmasan lassan indult, a halak nagyon inaktívak voltak, még a favorit helyeken is éppen egy-egy hal volt. Tisztában voltam helyem nehézségévdl, így egy taktikát alkalmaztam egész nap: a sziget törésének alját etettem, melynek üteme fél órakkor 3kosár, óra egészkor 5-6 kosár pellet, és 10 percekre bele ültem a pecába.

Mivel a tavon jól sikerült az ívás, sok kis ponty zabált az etetésemen, muszály volt hogy az esetleg oda tévedő nagyobb halak találjanak valamit, megáljanak előttem. Szerencsémre ezt a környékemen lévő társak nem vágták le, így nem volt etetés terén konkurencia.

Nagyon idegörlő horgászat volt, tudtam, a jó eredményhez 3-4 hal kell a szektorban. Sokáig 1 hallal szektor hármas voltam, majd szépen csíptek a többiek 1-2 halat, hamar lecsúsztam ötödikre. De kitartottam taktikám mellet, fegyelmezetten tartottam az elképzelésemnél, és meglett az eredménye. Verseny utolsó órájában két mini ponty, egy öt dekás és egy harminc dekás mellett sikerült fogni egy tíz és egy hét kiló feletti halat, melyekkel bebiztosítottam a második helyem. Sajnos az első helyre nem volt esélyem, hiszen 5db tokot (verseny előtt megállapodás volt, hogy a tokhal egységesen 8kg/db, mivel tilos tárolni), és egy tizenhárom plusszos pontyot is sikeresen szákba terelt. Ezúton is gratulàlok hozzá:)

De nem csüggedtem, hiszen “halál” helyet sikerült megoldani, és a nehézségek ellenére kikerekedett a nap.

Gratulálok minden résztvevőnek, és a szervezőknej a kitűnő versenyt!

Köszönöm a támogatást Jankovich Krisztiánnak éss a Feedermanianak, a Gurunak, és nem utolsó sorbsn a DreamFish horgászboltnak a támogatást!

#dreamfish

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egyéni verseny